Lidt om bordet

 

Der er forskel på, hvordan bordene bør placeres.
Til anledningen, hvor gæsterne kommer og ikke mindst skal forlade selskabet på forskellige tidspunkter, bør bordene ikke stå på samme måde som ved en festmiddag.
Eksempelvis:

Sølvbryllups morgenkaffe eller reception
Her er det mest praktisk, at bordene står så hver enkelt kan komme og gå, uden at andre behøver at rejse sig - hvis det er muligt, er det godt ud fra en langvæg. Mindst 55 cm fra endevæg til første bordkant og mindst 115 cm mellem bordene. Til kaffe kan man nøjes med 50 cm bordplads til hver, mens der til receptioner, hvor der bruges kniv og gaffel, bør være mindst 55 cm til hver gæst.

Den festlige middag eller frokost
Her skal bordet gerne være et samlet hele, og festens hædersgæster anbringes, så de eller den har øjenkontakt med alle gæsterne. Der bør aldrig være mindre en 55 cm bordplads til hver gæst, gerne mere. Fra bordkant til væg bør der være mindst 55 cm, og skal der serveres for gæsterne, er det nødvendigt med 80 cm.
Ved det hesteskoformede festbord bør der i åbningen være mindst 120 cm, for at serveringen kan komme op imellem de to rækker gæster.

Volder bordet Dem problemer?
Spørg os, vore borde findes i forskellige størrelser der næsten kan "skræddersys" til ethvert lokale. Vi har erfaring, som vi meget gerne øser af - og det er ganske gratis.